Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 26

Thread: The Dead Motor Thread: Motor Obituary :bones:

  1. #1
    Senior Member Brendan's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Name
    Brendan
    State
    SA
    Location
    Australia
    Country
    Australia
    Posts
    274

    Default The Dead Motor Thread: Motor Obituary :bones:


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    Hey guys, ive killed a few motors and so have most my mates, its always good to hear a good yarn like "i was givin her 10,000rpm and she let go"

    post ur pics of ur dead motor and a story of its death...

    i reckon there will be more nissans and everything other than toyota motors to fill the motor obituary

    ive got a list but no pics at the moment coz im at my mates house but here's my list... (ill post pics soon)

    R.I.P.-3K ke30- bush basher died in battle. too much valve bouncing and old oil
    put a leg out of bed, push started her and drove it home still...

    R.I.P.-rb30 r31- 350,000k's(odometer stopped working then) Turbo'd n/a with ice coffee oil(head gasket?) 16psi(1st turbo deceased) then 10psi(2nd turbo also deceased) went out with dead turbo and layed tread for a while, then she was knocking on heavens door so i (no) boosted home at 6000rpm followed by a large cloud of white smoke... eventualy spat a conrod 300mtrs away from my house, pushed it the rest of the way... went back and collected a couple of kilos of scrap (for the autopsy)




    hope this inspires some good stories...
    Last edited by Brendan; 22nd January 2009 at 11:43 PM.

  • #2
    Senior Member Brendan's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Name
    Brendan
    State
    SA
    Location
    Australia
    Country
    Australia
    Posts
    274

    Default

    no ones killed an engine? i shouldn't really be surprised haha, toyota make 'em strong...



  • #3
    Senior Member 08ftwyo's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Tim
    State
    QLD
    Location
    Milton
    Country
    Australia
    Posts
    371

    Default

    Haha i did exactly what you did except a CA20. Bought the car the same week i blew it up. Just spent the whole week thinking that it could handle the same thrashing I gave my 4k, high rev clutch dumps etc. Then it started rattling on the M1. Turned around home and about 1/2 home threw the rod and a nice chunk of the block. Hahaha piece of shit engine it was.

  • #4
    Banned
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Vivas
    State
    SA
    Location
    northern
    Country
    Australia
    Posts
    406

    Default

    i have killed two 4ages so far one small port and one big port, to be fair the bigport was on its way out when i got the car FOB from japland...

  • #5

    Default

    s13 sr20de- big end bearing

  • #6
    todd
    Guest

    Default

    ae101 4agze - big end bearing SLAP SLAP SLAP
    believe it or not it was still driving perfectly with no power loss/strange behaviour.
    took it apart and noticed the bearing on no.3 was almost paper thin.

    also pretty much fuxored a bigport 4age - ae82 twincam, first car, redline at least 5 times per day, need i say more. cars still kicking about somewhere though.

  • #7
    Senior Member quadeyquade's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Quade
    State
    WA
    Location
    Perth
    Country
    Australia
    Posts
    679

    Default

    i actually killed a 4ac. turns out you shouldnt drive them like smallport 4ages. after i pulled it out of ae86, me and my mate decided to pull it apart. as we pulled the sump off, chunks of metal just fell out...

  • #8
    Senior Member ToySprinta's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Steve
    State
    NSW
    Location
    Wentworthville
    Country
    Australia
    Posts
    556

    Default

    Blown up a 4ac doing 100km down the highway, no. 2 and 3 big ends decided to escape.
    Blown up a 190rwkw 4agte we the boost line came off, and bore on no.2 exploded at Oran park
    Stuffed the latest motor with melted pistons

  • #9
    Senior Member ae86ln's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Lew
    State
    NSW
    Location
    Bolton Point
    Country
    Australia
    Posts
    180

    Default

    [QUOTE]ae101 4agze - big end bearing SLAP SLAP SLAP
    believe it or not it was still driving perfectly with no power loss/strange behaviour/QUOTE]

    thats kind of what happened to my gze but i dont know the full damage as the guy who is fixing it has been shut all christmas

  • #10
    Senior Member superbmobile's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Justin
    State
    SA
    Location
    Happy Valley
    Country
    Australia
    Posts
    247

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    cooked a fabulous 4ac from overheating the bastard after driving for 30 plus kms without coolant. It cooked the rings and and lost all compression, im surprised it lasted so long after it cooked the smell was horrible smelt like a mixture of burning diff oil and ass at the same time.

  • Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

    Similar Threads

    1. Wanted: Dead 4AGE alternators & starters, Dead T50's
      By Golberg in forum Cars or Parts Wanted
      Replies: 8
      Last Post: 7th January 2011, 08:49 AM
    2. Replies: 9
      Last Post: 2nd September 2009, 08:46 PM
    3. Motor?
      By FrostyChris in forum Technical - Questions
      Replies: 4
      Last Post: 15th May 2008, 09:07 AM
    4. Replies: 6
      Last Post: 4th December 2007, 06:31 PM
    5. what motor
      By ae86hachiroku in forum Technical - Questions
      Replies: 1
      Last Post: 22nd May 2006, 04:20 PM

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •