Results 1 to 4 of 4

Thread: car wont start. fuse? ke70.

  1. #1
    Senior Member keto's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    792

    Default headlights wont work.wiring issue ke70.


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    hey all, after having to recharge my battery in my ke70 i go out this morning to try and start it and i'm still confronted by nothing more then the charge light coming on.

    the headlights still work, but the taillights don't! nothing else will work but the headlights. so i'm lead to believe that the battery is charged, the indicator on it also says its charged. so have i blown a main fuse or something? i've checked all the fuses in the cabin and there fine. i opened up the fuse box next to the battery and they seem fine, but how can i check if the mains has blown? or is it a different issue?

    cheers for any help
    Last edited by keto; 27th January 2009 at 03:59 PM.


  • #2
    Member Roollla.83's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Steven
    State
    QLD
    Location
    Gold Coast
    Country
    Australia
    Posts
    96

    Default

    Quote Originally Posted by keto View Post
    hey all, after having to recharge my battery in my ke70 i go out this morning to try and start it and i'm still confronted by nothing more then the charge light coming on.

    the headlights still work, but the taillights don't! nothing else will work but the headlights. so i'm lead to believe that the battery is charged, the indicator on it also says its charged. so have i blown a main fuse or something? i've checked all the fuses in the cabin and there fine. i opened up the fuse box next to the battery and they seem fine, but how can i check if the mains has blown? or is it a different issue?

    cheers for any help
    I had the same problem the other week. cheak the wiring coming off the
    batterie mostley likey is faulty there.. or its a caben fuse
    New Car! Project S13 GTR Offsett!!

  • #3
    Senior Member DearmanKE's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Alex
    State
    SA
    Location
    Northfield
    Country
    Australia
    Posts
    131

    Default

    this was happening to me, so i ended up re-wireing the starter to a pushbutton on my dash.

    if u want to test the starter take it out but keep it connected with the main connection(the one with a bolt)

    remove the other connection, earth the body of the starter with something and then short the main connection to the spade connection(careful it gives a good kick if its working)
    if this works then its something between the key barrel and that spade connection
    alot there yes i know,

    what i did was run a wire striaght from the spade connection to a switch in the cabin, and then have the other side of the switch go directly to the positive side of the battery.

    if you get frustrated jsut do that lol
    Formerly known as grape_moosha

  • #4
    Senior Member keto's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    792

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    UPDATE: ok 1 problem sorted, turns out one of the wires running from the positive terminal of the battery was loose and was only just touching, so there was no connection. i have rewired it and the car now starts and everything works, well almost...

    now my headlights dont work! the passenger side parker works but thats it, surely i havent blown both bulbs? i've checked all the fuses and there fine. the taillights work, so is it just the big silver dome fuse (whatever there called) that will need replacing (in the engine bay) i have checked all 3 of them (2 in he drivers kick panel) and they all seem to work if you put them in the spot for the taillights, but none of them work for the headlights. my job requires me to drive at night so lights would be sweet haha.

    cheers


  • Similar Threads

    1. MY CAR WONT START
      By Troy09 in forum Technical - Questions
      Replies: 10
      Last Post: 1st August 2008, 09:50 AM
    2. Car wont start
      By Ko Ko in forum Technical - Questions
      Replies: 4
      Last Post: 18th April 2008, 08:36 PM
    3. car wont start
      By The Enthusiast in forum Technical - Questions
      Replies: 3
      Last Post: 21st August 2007, 12:05 AM
    4. Car wont start
      By Granto in forum Technical - Questions
      Replies: 4
      Last Post: 29th April 2007, 06:44 PM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •