Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: 4K-C idle and running issue.

  1. #1
    Senior Member AE86 Spoontah's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Brendon
    State
    WA
    Location
    Ellenbrook
    Country
    Australia
    Posts
    217

    Default 4K-C idle and running issue (now with vid)


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    Hey guys, i'm having a bit of trouble getting my 4k to idle and run properly.

    It will idle nicely with the choke on but when you turn the choke off, the revs rise a fair bit, it will idle for 3 seconds and then it just dies in the ass. I can only get it to idle without the choke on if i crank it up to around 2000rpm.

    When i drove it with the choke on it was smooth in power delivery but when i turned the choke off the engine really struggles to rev like its being flooded.

    Any ideas as i think i've checked everything?
    Last edited by AE86 Spoontah; 13th June 2010 at 06:52 PM.

  • #2
    Senior Member squish_m8's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Kieran
    State
    SA
    Location
    Adelaide
    Country
    Australia
    Posts
    783

    Default

    Inlet Manifold gasket.

    about $10 and an hours work

  • #3
    Veteran stx-16's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Name
    Sam
    State
    NSW
    Location
    Tweed Heads
    Country
    Australia
    Posts
    1,964

    Default

    that happened to mine it was a thin wire with a green plug that came off the carbie (idle wire/fuse i think it was)
    the wire in side snapped try fixing that
    you play halo?
    add me GT: samnbhnc

  • #4
    Senior Member AE86 Spoontah's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Brendon
    State
    WA
    Location
    Ellenbrook
    Country
    Australia
    Posts
    217

    Default

    Quote Originally Posted by squish_m8 View Post
    Inlet Manifold gasket.

    about $10 and an hours work
    I think it might be that as when i give the throttle a little "blip" you can hear a noise like it's sucking somewhere else

    Quote Originally Posted by stx-16 View Post
    that happened to mine it was a thin wire with a green plug that came off the carbie (idle wire/fuse i think it was)
    the wire in side snapped try fixing that
    Are you talking about the fuel shutoff solenoid?

  • #5
    Veteran stx-16's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Name
    Sam
    State
    NSW
    Location
    Tweed Heads
    Country
    Australia
    Posts
    1,964

    Default

    ummm maby the work shop just said it was that wire
    you play halo?
    add me GT: samnbhnc

  • #6
    Senior Member AE86 Spoontah's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Brendon
    State
    WA
    Location
    Ellenbrook
    Country
    Australia
    Posts
    217

    Default

    Started ripping off manifold to replace gasket and i'm taking all the emmisions shit off to prevent further vacuum leaks. Hope fully that will sort my problem out?

  • #7
    Veteran stx-16's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Name
    Sam
    State
    NSW
    Location
    Tweed Heads
    Country
    Australia
    Posts
    1,964

    Default

    just dont fuck with the vacuum lines the actually do shit lol
    you play halo?
    add me GT: samnbhnc

  • #8
    Senior Member Tally's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Tally
    State
    NSW
    Location
    Sydney
    Country
    Australia
    Posts
    640

    Default

    all you need to worry about is the dizzy vacuum advance line and the vacuum line that opens the secondary's.

    and charcoal canister

    Everything else you can rip off and block...
    ALWAYS LOOKING FOR KE25 COROLLA PARTS

  • #9
    Senior Member AE86 Spoontah's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Brendon
    State
    WA
    Location
    Ellenbrook
    Country
    Australia
    Posts
    217

    Default

    Quote Originally Posted by Tally View Post
    all you need to worry about is the dizzy vacuum advance line and the vacuum line that opens the secondary's.

    and charcoal canister

    Everything else you can rip off and block...
    That's all i was planning on keeping. I saw a 4k vacuum diagram from the bonnet somewhere that had bright green lines to show which ones to keep but i can't seem to find it!

  • #10
    Veteran stx-16's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Name
    Sam
    State
    NSW
    Location
    Tweed Heads
    Country
    Australia
    Posts
    1,964

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    it would be awsome if you could send it to me when you fine it
    you play halo?
    add me GT: samnbhnc

  • Page 1 of 2 1 2 LastLast

    Similar Threads

    1. Strange idle, running rich, please help
      By Sprinter Freak in forum Technical - Questions
      Replies: 16
      Last Post: 29th April 2012, 10:34 PM
    2. Idle and fuel problem, running rich
      By capatown in forum Technical - Questions
      Replies: 5
      Last Post: 6th December 2010, 10:36 PM
    3. 4AGE odd idle issue
      By JinxD in forum Technical - Questions
      Replies: 7
      Last Post: 18th August 2009, 07:21 PM
    4. 20V idle and rev issue
      By fat20v in forum Technical - Questions
      Replies: 16
      Last Post: 4th August 2009, 12:06 AM
    5. idle, running probs
      By ONI86 in forum Technical - Questions
      Replies: 13
      Last Post: 25th November 2006, 09:37 PM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •