Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Bloody annoying buzz thru stereo.

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Name
    Steve
    State
    NSW
    Location
    Other
    Country
    Australia
    Posts
    391

    Default Bloody annoying buzz thru stereo.


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    You know the noise, as i accel the noise chances pitch. And its getting on my nerve. I did just install a new cd player but the noise wasnt there for the first 2 days, and its appeared out of no where. I have double/triple checked all wires and nothing seems wrong.

    Engine 20v with haltech loom, rwd 16v alternator.

    I have also noticed a humming sound that comes and goes(especially at low idle, stupid 4puk clutch, hard to drive with) from eng/bay. I believe its the alternator area. Would you say its normal too humm when rpm drops

    Any ideas help appreciated.

  • #2
    Moderator Sam-Q's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Sam
    State
    VIC
    Location
    Endeavour Hills
    Country
    Australia
    Posts
    4,238

    Default

    try a noise filter, talk to someone in Autobahn about one
    My website: SQ Engineering - 4AGE and 3SGE upgrade/replacement parts

    - SQ Engineering on facebook -

    Please e-mail to contact me instead of sending a private message on here.

  • #3
    Veteran trikzlane's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Mereki
    State
    QLD
    Location
    Badassville
    Country
    Australia
    Posts
    1,530

    Default

    check that the speaker wires arnt earthing on the body
    ~KEEP DRIFTING FUN~

  • #4
    Moderator Sam-Q's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Sam
    State
    VIC
    Location
    Endeavour Hills
    Country
    Australia
    Posts
    4,238

    Default

    oh also don't run your speaker wires parallel to your power cables
    My website: SQ Engineering - 4AGE and 3SGE upgrade/replacement parts

    - SQ Engineering on facebook -

    Please e-mail to contact me instead of sending a private message on here.

  • #5
    Gone
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Joel
    State
    NSW
    Location
    Picton
    Country
    Australia
    Posts
    4,042

    Default

    its usually a power cable run to close to a speaker cable - the tone of the buzz changes with the frequency of the voltage being pumped around the car...if that makes sence.
    make sure u have a clean earth aswell

  • #6
    Veteran 70rolla's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Name
    Tyler
    State
    NSW
    Location
    Sutherland Shire
    Country
    Australia
    Posts
    1,145

    Default

    yer bad earth might be your problem dont use washers under the earth pin from the stereo and make shore its clean wire brush it along with the main earth if possible

  • #7
    Senior Member wntdae86's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Name
    Paul
    State
    VIC
    Location
    Maidstone
    Country
    Australia
    Posts
    541

    Default

    i had this after i put a sub in my car with the wire that sum1 else put in ...but the rca and power wire was run all on the same side of the car and that give you a buzz . move rca to other side of car ...or speaker wires
    2 in the pink 1 in the stink

  • #8
    Veteran steroidchickens's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Brad
    State
    NSW
    Location
    Central coast
    Country
    Australia
    Posts
    1,203

    Default

    bad earth
    or rcas run near power cable
    or blown output in deck.
    are you running an amp.

    doesnt matter about power cable running near speaker wires. only the signal wire going to amp can make it buzz.

  • #9
    Veteran ae86's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Dave
    State
    VIC
    Location
    Western Suburbs
    Country
    Australia
    Posts
    3,766

    Default

    got the same thing in my car, guys at autobarn couldnt figure it out they guessed was antenna replaced it with one in the car still got it, checked wiring while they were doing it still no clue so i kinda just gave up on it, but i get it as u accel the frequency is worse and when u sit in one spot its fine.

  • #10
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Name
    Steve
    State
    NSW
    Location
    Other
    Country
    Australia
    Posts
    391

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    All the listed things have been done, all i dig was change head units.

    I couldnt here the noise today.

    Frikking weird shit..

  • Page 1 of 2 1 2 LastLast

    Similar Threads

    1. The annoying speedo chime.
      By A.k. in forum Cars or Parts Wanted
      Replies: 3
      Last Post: 9th April 2011, 06:57 PM
    2. Bloody Rats
      By Gilly in forum General Topics (No Technical Questions)
      Replies: 55
      Last Post: 1st September 2007, 07:19 PM
    3. bloody speedo!
      By _matt in forum Technical - Questions
      Replies: 6
      Last Post: 30th December 2006, 11:29 PM
    4. Annoying clicking sound???
      By HachiPWR in forum Technical - Questions
      Replies: 14
      Last Post: 1st August 2006, 11:26 PM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •