Page 4 of 9 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 9 LastLast
Results 31 to 40 of 84

Thread: HOW TO: 4AGE into ADM AE86/AE71 Wiring guide

  1. #31
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Name
    Kerry
    State
    SA
    Location
    Warradale
    Country
    Australia
    Posts
    200

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    im not entirely sure what loom it is...it came with the motor, i have a feeling that its a fwd loom though

  • #32
    Noooob
    Join Date
    Jun 2010
    Name
    Matt
    State
    NSW
    Location
    Campbelltown
    Country
    Australia
    Posts
    5,193

    Default

    Yeah in the small port loom it is red/black and red/blue for the reverse lights... The red/blue has constant ignition power and it switches to red/black when in reverse.

  • #33
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Name
    Kerry
    State
    SA
    Location
    Warradale
    Country
    Australia
    Posts
    200

    Default

    cool, cheers!

    i will no doubt have more questions later as i start to piece it all back together!

  • #34
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Name
    Kerry
    State
    SA
    Location
    Warradale
    Country
    Australia
    Posts
    200

    Default

    so now i have another question...

    speaking about the connector on the firewall...that joins to the standard loom, 6 pin black plug

    the engine side loom is only a 4 pin plug...with the two center wires not running through the plug...

    the wires are black with red trac, and black with orange trace...any idea what these two are?

    can provide a pic of location for reference if required

    cheers

  • #35
    Noooob
    Join Date
    Jun 2010
    Name
    Matt
    State
    NSW
    Location
    Campbelltown
    Country
    Australia
    Posts
    5,193

    Default

    Post up a pic, but most likely it is something that has been added by the person who wired it previously to get power from one side of the bay to the other or the tacho signal etc.

    For the ke70 the following goes through
    Reverse Lights - 2 Pins
    Oil Pressure Warning - 1 Pin
    Temp Gauge - 1 Pin

  • #36
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Name
    Kerry
    State
    SA
    Location
    Warradale
    Country
    Australia
    Posts
    200

    Default

    ok...heres a pic of the connector that im talking about

    and heres one of the wires in question

    it looks like they have been pulled out of the plug and were running through two inline fuses going somewhere

  • #37
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Name
    Kerry
    State
    SA
    Location
    Warradale
    Country
    Australia
    Posts
    200

    Default

    there are 3 wires there, it the 2 that are joined together that im not sure about...black with red trace, black with orange trace

    the third wire black with orange rings im unsure about also

  • #38
    Noooob
    Join Date
    Jun 2010
    Name
    Matt
    State
    NSW
    Location
    Campbelltown
    Country
    Australia
    Posts
    5,193

    Default

    Smallport loom right???

    Black / orange is the power input for your injectors / coil...
    Black / red will most likely feed power to the FOC relay inside the cabin

    Factory setup for the ae92 smallport has 2x black / red trace wires.. The thicker of the 2 has constant power and the thinner plugs into the output of the efi relay and powers up your B+ to the ecu and also the fuel pump relay.

    It's ran across the bay because in the ke you grab coil power from the drivers side. The ae71 i've got has the coil power on the passenger side, but this could have been changed by the person i got it from.

    The black wire at a guess i'd say is tacho, basing that on the coil location on the ke70, but trace it out with a multimeter first.

  • #39
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Name
    Kerry
    State
    SA
    Location
    Warradale
    Country
    Australia
    Posts
    200

    Default

    its a bigport loom

    ill have a sus and see what they went to on the old car i removed it all from

  • #40
    Veteran anastasios's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Taz
    State
    NSW
    Location
    Earlwood
    Country
    Australia
    Posts
    1,030

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    Hey guys, back again, pretty sure my injectors arent clicking, is EFI main relay 2 required to run them?

  • Page 4 of 9 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 9 LastLast

    Similar Threads

    1. 4age in ADM 86 won't start. Wiring?
      By genkin in forum Technical - Questions
      Replies: 17
      Last Post: 31st December 2012, 09:27 AM
    2. plug and play wiring loom - 4age to ADM ae86
      By StuC in forum General Topics (No Technical Questions)
      Replies: 2
      Last Post: 13th April 2011, 09:52 AM
    3. 4age bigport wiring in to adm ae86 need help asap
      By fat_ke in forum Technical - Questions
      Replies: 1
      Last Post: 18th September 2010, 07:52 AM
    4. wiring up 4age into adm 86
      By driftnick13 in forum Technical - Questions
      Replies: 1
      Last Post: 2nd January 2010, 05:00 PM
    5. Trev's Guide To Repairing 4age Dizzy Wiring
      By Trev084 in forum Technical - Articles
      Replies: 1
      Last Post: 25th August 2008, 09:04 PM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •