Results 1 to 9 of 9

Thread: Need some KE70 wiring info

  1. #1
    Senior Member Simon-KE70's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Simon
    State
    SA
    Location
    Adelaide
    Country
    Australia
    Posts
    393

    Default Need some KE70 wiring info


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    Im having issues with me rolla. the Starter motor signal wire is not providing 12V when the key is in start position, have checked it at the wiring loom at the keyswitch and im getting 12V there so i have an issue somewhere in between.

    also as soon as i connect the battery, the hazzard lights stay on, cannot for the life of me turn them off (apart from disconnecting the flasher unit) so i have an issue there also.

    Diagrams or help would be appreciated

  • #2
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Daniel
    State
    QLD
    Location
    GC Hinterland
    Country
    Australia
    Posts
    351

    Default

    have you checked out the fusebox? check the starter relay also check the contacts on the switch itself and give them a clean.

  • #3
    Senior Member Simon-KE70's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Simon
    State
    SA
    Location
    Adelaide
    Country
    Australia
    Posts
    393

    Default

    yes have checked the obvious stuff, its getting me a bit baffled which is why im after some diagrams

  • #4
    Veteran
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Dave
    State
    QLD
    Location
    Brisbane
    Country
    Australia
    Posts
    2,666

    Default

    hey man, ive generally found that when lights start to do funny things its usually somethin to do with there being earths missing, there is a ground wire over near the coil/balist resistor (stock 4k one,drivers side of engine bay) which im pretty sure is an important ground. My hazard lights were making the high beams flash untill i put that wire back to ground!!DC current does crazy funky things when there is grounds missing! As for your starting circuit problem..you might just have a dry joint/crap connection.

  • #5
    Senior Member greeneyes's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Vlad
    State
    Sacred Valley
    Location
    Cusco
    Country
    Peru
    Posts
    139

    Default

    Email or PM me your email addy Simon & I'll send a copy over.

  • #6
    Veteran Golberg's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Lawrence
    State
    NSW
    Location
    Wollongong
    Country
    Australia
    Posts
    1,339

    Default

    It isn't/wasn't an auto KE70 was it?

  • #7
    Senior Member Simon-KE70's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Simon
    State
    SA
    Location
    Adelaide
    Country
    Australia
    Posts
    393

    Default

    Quote Originally Posted by greeneyes View Post
    Email or PM me your email addy Simon & I'll send a copy over.
    pm sent mate

    Goldburg: nah same KE i've always had, manual, pulled the SR out to turbo it and now put it all back in as well as a shit load of other stuff, dash has been out also to put cage in.

    im sure its something simple but im a little lost atm lol

  • #8
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Daniel
    State
    QLD
    Location
    GC Hinterland
    Country
    Australia
    Posts
    351

    Default

    have you checked the starter for solenoid operation? get a spare female spade plug and pop it on some 10a or bigger wire and put it on the positive terminal. The starter should do its thing, if not you have either a solenoid or motor problem. If it works i would check the relay for operation. Does the relay work? etc etc dont know what you have tried already

  • #9
    Junior Member Killswitch's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    26

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    Assuming you're running a relay for the starter motor perhaps your relay isn't earthing, thus not switching.

    As for the hazards staying on, if the dash came out maybe the hazard switch became busted and is stuck on... or the wiring for it earthing so it stays on.

  • Similar Threads

    1. LS1 KE70.. does anyone have any info or build pics of this car.??
      By --Redwork-- in forum Technical - Questions
      Replies: 24
      Last Post: 3rd January 2013, 05:46 PM
    2. Need tips/info on selling me ke70
      By FAST EDDIE in forum General Topics (No Technical Questions)
      Replies: 3
      Last Post: 17th November 2011, 09:03 PM
    3. ke70 sr20de conversion. NEED INFO!!!!
      By stix in forum Technical - Questions
      Replies: 4
      Last Post: 23rd July 2011, 01:18 PM
    4. KE70 VS AE71 need some info
      By leo_palmer in forum General Topics (No Technical Questions)
      Replies: 29
      Last Post: 20th May 2010, 12:12 PM
    5. SR20 into KE70 wiring info
      By Simon-AE86 in forum Technical - Questions
      Replies: 13
      Last Post: 20th June 2008, 08:14 AM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •