Results 1 to 3 of 3

Thread: 20v trouble

  1. #1
    Member dodgybrooks's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Stephen
    State
    QLD
    Location
    Townsville
    Country
    Australia
    Posts
    35

    Default 20v trouble


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    Car model: AE86

    Engine type: Stock BT 20v. Stock dizzy, ecu.

    Problem: Fucken thing won't go. Before Christmas drove 2thou odd kms from QLD to SA over three days, arrived, drove it around for a couple of days and then put it up on blocks to replaced worn ball joints on steering rack. Went to start it up and ..... nothing.
    Have checked all the plugs and it's got spark on all four. Cleaned and got all the corrosion out of the dizzy. Looked down the throttle bodies and the injectors are all squirting.
    Help. Pretty please. This is the first time I've had any trouble with it since rebuilding it 20k ago.

  • #2
    Member dodgybrooks's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Stephen
    State
    QLD
    Location
    Townsville
    Country
    Australia
    Posts
    35

    Default

    Got a tow from the old man today down to the mechanic to get him to have a look at it and on the way I kicked it in 2nd and it started...... but at idle it hunts between 2500rpm and 1500rpm. Any ideas as to what is wrong?

  • #3
    Senior Member Anthony's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Name
    Anthony
    State
    QLD
    Location
    Brisbane
    Country
    Australia
    Posts
    831

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    check for air leaks/map sensor line dropped off/idle speed control plumbing probs. Only real reason for it to "hunt" (which is actually the ECU cutting fuel because revs > 2500 && tps =0) is from too much air in engine, which hopefully is also causing the starting issues

  • Similar Threads

    1. alternater trouble
      By danielgreen in forum Technical - Questions
      Replies: 4
      Last Post: 3rd August 2010, 12:34 AM
    2. Trouble with a workshop.
      By Clinton in forum General Topics (No Technical Questions)
      Replies: 24
      Last Post: 22nd November 2009, 06:08 PM
    3. im havin trouble finding a gasket set for 20v
      By bradae86 in forum Technical - Questions
      Replies: 4
      Last Post: 22nd September 2009, 03:54 PM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •