Results 1 to 3 of 3

Thread: 4age wont run, replaced throttle body.

  1. #1
    Junior Member luke's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Name
    Luke
    State
    VIC
    Location
    Geelong
    Country
    Australia
    Posts
    29

    Default 4age wont run, replaced throttle body.


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    Car - ae86

    motor - 4age

    use - daily

    problem - Engine starts when key is in the "start" position, but turns off strait away when it springs back to the "on" position.

    occurs/started when - Hey all, I've just replaced the throttle body on my ae86 with one i grabbed off an ae92 from the wreckers today (Replaced because old throttle bodys return spring on the shaft was screwed). Engine starts and will run for as long as you hold the key in the "start" position, but as soon as it springs back to the "on" position, it dies staright away. Any ideas??

  • #2
    Veteran blake.'s Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Name
    Blake
    State
    NSW
    Location
    Penrith
    Country
    Australia
    Posts
    1,171

    Default

    so you grabed a throttle body off a ae92, i assume it was a small port 4age.

    is your engine a smallport 4age?

    could be the tps sensor is fucked/ needs adjusting.
    Quote Originally Posted by Gunner View Post
    Id explain more but there people on here I dont like, and i want to see this shit on thsir supposedly awesome masterfully built but stock power making 20v
    bursting ovaries since 92'

  • #3
    Junior Member luke's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Name
    Luke
    State
    VIC
    Location
    Geelong
    Country
    Australia
    Posts
    29

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    Found the problem, immobiliser switch is screwed. Thanks for the reply anyway blake.

  • Similar Threads

    1. 4age, fires speratically but wont run.......Help please
      By RacerMelb in forum Technical - Questions
      Replies: 2
      Last Post: 29th July 2012, 09:17 PM
    2. 4age bt wont rev past 6500rpm at full throttle
      By matho in forum Technical - Questions
      Replies: 31
      Last Post: 22nd July 2012, 09:38 PM
    3. 4age throttle body
      By jdmke70kid in forum Cars or Parts Wanted
      Replies: 3
      Last Post: 15th September 2010, 09:06 PM
    4. 4age throttle body
      By Eddy in forum Car Parts For Sale
      Replies: 3
      Last Post: 30th July 2007, 04:43 AM
    5. 4age wont run on other ecu's
      By mikes86 in forum Technical - Questions
      Replies: 4
      Last Post: 7th July 2005, 10:23 AM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •