Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: JDM 4age TPS part number

  1. #1
    Senior Member KE70's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Alek
    State
    VIC
    Location
    Lalor
    Country
    Australia
    Posts
    150

    Default JDM 4age TPS part number


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    I need to order a new one but the part number thats on the TPS I have is a little smudged.

    Can someone run to their car and check the number please?

    This is for a JDM 96 KW engine.


    Can I use another TPS from another 4AGE? like a AE82 bigport with my JAP ecu?

  • #2
    Senior Member adam's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Adam
    State
    VIC
    Location
    Melbourne
    Country
    Australia
    Posts
    208

    Default

    You can use a TPS from some Cressidas and a 6cly (?) Camrys. I'll grab the part number and car models you can take them off for you tonight.

  • #3
    Senior Member adam's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Adam
    State
    VIC
    Location
    Melbourne
    Country
    Australia
    Posts
    208

    Default

    The part number on mine is 89452-28040.

    The cars which should also run these TPS's are,

    83-87 Corolla
    84-89 MR2
    82-85 Celica
    84-88 Cressida

    Also read that 89452-28060 should also work.

    The TPSs are easily found at the wreckers, on the search for mine at Centre Rd Wreckers, I found 4. I only stopped searching for more because they were all hard to take off (random hoses, brackets in the way of screws to remove TPS).

  • #4
    Senior Member KE70's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Alek
    State
    VIC
    Location
    Lalor
    Country
    Australia
    Posts
    150

    Default

    Thanks dude, Ill take a look at the wreckers and see what I can find.

  • #5
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    stefan
    State
    vic
    Location
    eastern suburbs
    Country
    australia
    Posts
    725

    Default

    3sge celicas have the exact same tps

  • #6
    Senior Member KE70's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Alek
    State
    VIC
    Location
    Lalor
    Country
    Australia
    Posts
    150

    Default

    I managed to find one off some newish corona. Not the same part number but its the same TPS.

    My problem is not the TPS, the car still runs like crap.....

  • #7
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    stefan
    State
    vic
    Location
    eastern suburbs
    Country
    australia
    Posts
    725

    Default

    whats the symptoms?

  • #8
    Senior Member KE70's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Alek
    State
    VIC
    Location
    Lalor
    Country
    Australia
    Posts
    150

    Default

    It idles just. When you throttle it, the car splutters and chokes until it reaches constant revs then it is ok, sort of. Pretty much it doesn't accelerate smoothly.

    I don't know if that explained it properly but its a bit hard to describe.

  • #9
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Hugh
    State
    NSW
    Location
    Sydney
    Country
    Australia
    Posts
    137

    Default

    mine had the same problem a while ago, and turned out it was running too rich. i worked out it was the coolant temp sensor, try unplugging it at the back of the head, and see if that makes any difference..

  • #10
    Senior Member KE70's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Alek
    State
    VIC
    Location
    Lalor
    Country
    Australia
    Posts
    150

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    Quote Originally Posted by hugh View Post
    mine had the same problem a while ago, and turned out it was running too rich. i worked out it was the coolant temp sensor, try unplugging it at the back of the head, and see if that makes any difference..
    There are two sensors at the back of the head, which one do I unplug?

    Ill try after work, fingers crossed.

  • Page 1 of 2 1 2 LastLast

    Similar Threads

    1. part number for 4AGE bluetop TPS?
      By extra_anchovy in forum Technical - Questions
      Replies: 9
      Last Post: 18th October 2011, 02:35 PM
    2. part number for full jdm 86 handbrake cable
      By ae86 in forum Technical - Questions
      Replies: 6
      Last Post: 12th August 2009, 08:17 PM
    3. jdm RDA part number? diameter?
      By ae71 in forum Technical - Questions
      Replies: 6
      Last Post: 21st May 2008, 08:07 PM
    4. 20v tps part number...
      By shelldrake in forum Technical - Questions
      Replies: 5
      Last Post: 28th December 2007, 08:35 PM
    5. Part number for JDM front disks??
      By sprintrphile in forum Technical - Questions
      Replies: 6
      Last Post: 29th November 2006, 03:20 PM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •