Results 1 to 7 of 7

Thread: no boost

  1. #1
    Oldschool Member
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    143

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    i'm having trouble with my ca18det it's not getting any inlet pressure and it doesn't want to rev much above 4k its just running a gt28and i've just put the engine back in after having everything apart for a few months to paint my car.
    actuator works, turbo spins by hand but doesn't seem to be spooling and there's no blockages in the system, any ideas??

  • #2
    Veteran slide86's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Name
    Huw
    State
    SA
    Location
    Hills
    Country
    Australia
    Posts
    3,526

    Default

    the exhaust didnt get blocked when you had the motor out ???

    or an intercooler pipe blocked with a rag or something???

    does the car start and idle ok? sounds like something is blocked if it wont rev past 4000rpm and no boost in intake manifold...maybe check to see nothing is blocked up....
    just an idea

  • #3
    Oldschool Member
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    143

    Default

    no blockages all i can think of is i've changed the turbo manifold but i don't see how this would make such a difference and i've revved it to 5k now it just feels dead

  • #4
    Senior Member mr2drift's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    383

    Default

    problem is its nissan sorry DATSUN crap....





    ONLY JOKING.

  • #5
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Paul
    State
    QLD
    Location
    Gold Coast
    Country
    Australia
    Posts
    212

    Wink

    How good was the turbo that went in??? Sure the Exhaust wheel isnt chillin' in your exhaust pipe?

  • #6
    Oldschool Member
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    143

    Default

    problem is its nissan sorry DATSUN crap....[/b]


    should have it fixed first thing this morning, the turbo is fine, the wastegate has bin opening a bit early

  • #7
    Oldschool Member
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    143

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    actually it was jammed open, its workin properly now and i'm smiling again.

  • Similar Threads

    1. i think i have a boost leak
      By fergie in forum Technical - Questions
      Replies: 0
      Last Post: 21st February 2012, 06:46 PM
    2. tapping boost
      By DriftPlease in forum Technical - Questions
      Replies: 2
      Last Post: 31st March 2008, 06:49 PM
    3. Boost problems
      By VeRm69 in forum Technical - Questions
      Replies: 11
      Last Post: 8th February 2008, 05:55 PM
    4. Boost Gauge
      By TOFU86 in forum Car Parts For Sale
      Replies: 2
      Last Post: 17th June 2007, 05:17 PM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •