Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: 4age spark?

  1. #1
    Bad Email Address
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    572

    Default 4age spark?


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    Yo fellas,

    My car wont start, at first i thought it was the fuel pump, then pulled out one of the plugs and there isnt any spark in any of the plugs.

    Is this my coil/ignitor that needs to be changed? Or is there something else that it could be.

    Cheers

  • #2
    Veteran Jonny Rochester's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Jonathan
    State
    TAS
    Location
    Hobart
    Country
    Australia
    Posts
    2,654

    Default

    It is your sparkplugs, leads, dizzy cap, rotor button, coil, ignitor, dizzy, wiring, ECU, ignition switch and battery which are probably causing the problems.

  • #3
    Bad Email Address
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    572

    Default

    leads brand new trd, plugs brand new.

    dizzy is leaking oil, coil and ignitor looks old.

    Car is always previously driven and kicks over perfectly but just stopped while i was driving. Car kicks over but just seems like no spark or fuel.

  • #4
    Veteran Jonny Rochester's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Jonathan
    State
    TAS
    Location
    Hobart
    Country
    Australia
    Posts
    2,654

    Default

    If no spark or fuel, then you may not have power to the ECU.

    You need to test this stuff yourself. Get a multimeter.

  • #5
    Bad Email Address
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    572

    Default

    thanks jonny

  • #6
    Bad Email Address
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    572

    Default

    no spark, so i changed the actual coil as there was power going to the coil. After i changed it still no help didnt wanna kick over and no spark.

    Still cant figure it out?

  • #7
    Senior Member lo_rolla's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Damien
    State
    QLD
    Location
    Brissie
    Country
    Australia
    Posts
    681

    Default

    Do these cars have Ballast Resistors?

    Change that, if they got 'em.

  • #8
    Veteran Nikkojoe's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Tom
    State
    WA
    Location
    Perth
    Country
    Australia
    Posts
    2,260

    Default

    Check to see if the coil is getting 12V at the positive. If not, check to see if no ignition fuses have blown/force 12V on ignition.

    If no fuel, id check to see the injectors are getting 12V at both pins on ignition.
    1983 AE86 ADM rust spec goodness track car build - end of the road
    1984 AE86 Silver ADM mk2 daily build - SOLD
    1984 AE86 ADM granny car daily now 4AGZE - SOLD
    1983 AE86 ADM Engine Conversion Slut - SOLD
    2002 IS200 6spd - new daily in progress
    1986 AE86 JDM GT-Apex Levin Notchback ready to roll......

  • #9
    Bad Email Address
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    572

    Default

    the ignitor that sits ontop of the coil has two wires that go onto the coil one has two wires that turn into one and the other has just the one what arrangement do they go on the coil which is positive and neg.

  • #10
    Veteran slydar's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Name
    Dimitri
    State
    QLD
    Location
    Brisbane
    Country
    Australia
    Posts
    3,096

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    work out if you have no spark and no fuel, or just no spark first.

    post a pic of your engine bay, there is a fuse on some cars (think its kouki) that you might need to check thats not obvious. it hangs in one of those funny yellow things off the loom in the engine bay sorta above the headers.

  • Page 1 of 2 1 2 LastLast

    Similar Threads

    1. 4age no spark... Help wiring issue I believe
      By ecko in forum Technical - Questions
      Replies: 2
      Last Post: 3rd May 2012, 10:35 PM
    2. Spark plugs for 4age
      By DearmanKE in forum Technical - Questions
      Replies: 4
      Last Post: 23rd December 2011, 02:39 PM
    3. No Spark 4age bigport?
      By KE70 in forum Technical - Questions
      Replies: 12
      Last Post: 20th February 2009, 03:27 PM
    4. No spark 4age
      By rthy in forum Technical - Questions
      Replies: 4
      Last Post: 20th January 2009, 01:22 AM
    5. 4AGE Spark Plugs
      By Simon-AE86 in forum Technical - Questions
      Replies: 14
      Last Post: 24th February 2006, 11:19 PM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •