Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: bigport 4age problem

  1. #1
    Senior Member superbmobile's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Justin
    State
    SA
    Location
    Happy Valley
    Country
    Australia
    Posts
    247

    Default bigport 4age problem


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    so basically the motor will run for around two to three seconds at high idle and then stall, ive check various plugs and relays etc and it is getting fuel and spark. any help would be appreciated cheers.

  • #2
    Senior Member Hen may possibly be a nut's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Name
    Hen
    State
    Victoria
    Location
    Mt Macedon
    Country
    Australia
    Posts
    890

    Default

    Check if your fuel pump is staying on. Maybe it's running only while the key is in the start position, then cuts out once you let go, giving you only a few seconds of pressure.

    Hen

  • #3
    Veteran Clinton's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Clinton
    State
    NSW
    Location
    Tweed Heads
    Country
    Australia
    Posts
    3,048

    Default

    if you open the throttle up will it stall straight away?

    FTP.
    Quote Originally Posted by svenmate View Post
    I love how all the SA boys get on board
    Quote Originally Posted by Konakid View Post
    im driving out there with new hydro setup
    Quote Originally Posted by myke90 View Post
    haha i have the exact same picture from when i got my sportmaxx lol.
    Quote Originally Posted by Richard View Post
    whats with the drift rings? i know they are just a novelty but do they represent or signify anything?

  • #4
    Senior Member Sprinter86's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Nathan
    State
    VIC
    Location
    Lilydale
    Country
    Australia
    Posts
    691

    Default

    as hen has said, it sounds like the circuit opening relay may not be switching power to the fuel pump once you stop cranking.

    ive seen a few ecu's fail to output the 'FC' earth to keep the relay switched and fuel pump running before, might be this, or has been wired wrong.

    my 2c.

  • #5
    Oversized 86
    Guest

    Default

    the car is running the infamous "raging inferno" fuel setup...
    no COR..

  • #6
    Senior Member superbmobile's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Justin
    State
    SA
    Location
    Happy Valley
    Country
    Australia
    Posts
    247

    Default

    Quote Originally Posted by Clinton View Post
    if you open the throttle up will it stall straight away?
    yeah as soon as the throttle is touched it will stall.

  • #7
    Senior Member KE70's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Alek
    State
    VIC
    Location
    Lalor
    Country
    Australia
    Posts
    150

    Default

    Quote Originally Posted by superbmobile View Post
    yeah as soon as the throttle is touched it will stall.
    This is happening with my car, but mine stays on for a while. i.e. it idles but only just. Im hoping the new MAP sensor I got for it will fix it as the old one seemed to be stuffed.

  • #8
    Senior Member superbmobile's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Justin
    State
    SA
    Location
    Happy Valley
    Country
    Australia
    Posts
    247

    Default

    yeah the map sensor is still in working order ive tried it on another motor so it rules that out.

  • #9
    Senior Member Matt-AE86's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Matt
    State
    WA
    Location
    Perth
    Country
    Australia
    Posts
    971

    Default

    Have you just installed this into your car ? Have you had a 4AGE before ? Has this been running in this car fine before with no problems and this has just come around ?

    Let us know and we might be able to give you a more direct answer.

    In the mean time go to your ECU. Check that the BF pinout on the 10pin plug to the LEFT.

    Check that this has 12v when the key is turned to ON (Ign ON). If it doesn't, temporarly add a wire from BF to B+. Try to start the car again and see what happens.

    Ecu pinouts below.
    Last edited by Matt-AE86; 27th March 2009 at 03:09 PM.

  • #10
    Senior Member superbmobile's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Justin
    State
    SA
    Location
    Happy Valley
    Country
    Australia
    Posts
    247

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    yeah the 4age was just installed came out of a previous running car. Yeah mate looks like it never had 12v i tried the wire and it worked cheers.

  • Page 1 of 2 1 2 LastLast

    Similar Threads

    1. Replies: 6
      Last Post: 15th October 2012, 06:02 PM
    2. bigport 4age,20v 4age,longchamp,rwd 4age parts,everything.
      By Aquaae71 in forum Car Parts For Sale
      Replies: 28
      Last Post: 22nd March 2012, 04:24 PM
    3. 4age problem
      By ghetto ke in forum Technical - Questions
      Replies: 3
      Last Post: 26th October 2009, 12:10 AM
    4. 4age problem
      By Andor in forum Technical - Questions
      Replies: 5
      Last Post: 19th September 2008, 04:03 PM
    5. 4age problem ?
      By w84me in forum Technical - Questions
      Replies: 2
      Last Post: 22nd October 2007, 07:33 PM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •