Results 1 to 6 of 6

Thread: why is the Vacuum hose not connected??

  1. #1

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    why is Vacuum hose is not connected??

    this is a AE86 with a AE92 4age.

    http://www.j-spec.com.au/clients/index.php...6&ID=N_AE86

    http://www.j-spec.com.au/clients/index.php...8&ID=N_AE86

    http://www.j-spec.com.au/clients/index.php...1&ID=N_AE86

    http://www.j-spec.com.au/clients/index.php...7&ID=N_AE86

    any here have a AE92 4age in there AE86??

    im just a bit worry thats all.

    thanx in advance.

  • #2

    Default

    someone plz answer my question??!!!

    or is just normal for the Vacuum hose not connected........i really have no idea about 4A-GE engine.

  • #3
    Banned
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    andrew
    Posts
    363

    Default

    its just a breather normaly it would go into inlet manifold with a one way valve (p.c.v ) or if you have a catch can into that.

  • #4
    Veteran
    Join Date
    Nov 2008
    Name
    Seamus
    State
    QLD
    Location
    Milton
    Country
    Australia
    Posts
    1,860

    Default

    Just a breather

    If your engine isnt flogged to bits, no reason why you can't just have it going under the car

    But if you are anal/dont like dirtying the road/police friendly, then yeah, get a catch can (or re-route it back into the intake plenum)
    4AGE & 7AGE Forged Connecting Rods - Lightweight Flywheels - And Much More



    ^ Clicky clicky!

  • #5
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    John
    State
    NSW
    Location
    Sydney
    Country
    Australia
    Posts
    590

    Default

    whats that thing near the overflow bottle? in the 1st pic

  • #6
    Veteran
    Join Date
    Nov 2008
    Name
    Seamus
    State
    QLD
    Location
    Milton
    Country
    Australia
    Posts
    1,860

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    whats that thing near the overflow bottle? in the 1st pic[/b]
    Thing with the two tubes and a plug? Little black looking thing?

    That's the MAP sensor For those 4AGE's that don't have an AFM

    4AGE & 7AGE Forged Connecting Rods - Lightweight Flywheels - And Much More



    ^ Clicky clicky!

  • Similar Threads

    1. My brakes are broken - pedal goes soft when booster connected
      By 86coupe in forum Technical - Questions
      Replies: 10
      Last Post: 18th July 2010, 12:03 PM
    2. Silvertop 20v vacuum/fuel hose connections??
      By dtour in forum Technical - Questions
      Replies: 14
      Last Post: 19th August 2009, 06:09 PM
    3. other options for vacuum...
      By fantapants in forum Technical - Questions
      Replies: 12
      Last Post: 28th May 2009, 06:37 PM
    4. tacho on gauge cluster not connected....
      By yoshimitsu9 in forum Technical - Questions
      Replies: 2
      Last Post: 9th October 2007, 06:10 PM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •