Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: 20v Issues :(

  1. #1
    Scammer, DO NOT BUY FROM ME!
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    776

    Default 20v Issues :(


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    I hadnt driven my car for about 2 weeks due to it being out of rego and defected and i decided to start her up the other day and when i did it was running on 3cyl.

    so the next day i start it up again and its still running shit so i decided to start with the basics and clean up the plugs.

    when i did i pulled number 1 out to find that it was pretty oily but nothing to serious, then i pulled number 2 out and the hole that the spark plug goes in had a ton of oil in it and the plug was drenched in oil top to bottom, obviously this is why it was running shit but what would make the whole thing fill up with oil?

    then i started it up with the #2 plug pulled out and put my hand over the top and it was spraying oil all over my hand

    i did a compresion test but then later found out that the one i have doesnt really work with the way the 20v plugs are set down inside the head.

    also after i pulled the plugs out i cleaned them right up (sanded and washed with petty) and it still ran on 3cyl (number 2 being the issue here) and when i pulled them back out they are covered in oil again.

    iv come to the conclusion that my engine is fekked but i really wanna know what is wrong before i go pulling it out and putting a new one in.

    any ideas guys?

    sonny.

  • #2
    User fantapants's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Pat
    State
    TAS
    Location
    Other
    Country
    Australia
    Posts
    1,613

    Default

    might just be valves?? might not be proper fuked?

    pull the cam covers off and have a hunt round the seals maybe?

    sucks to hear man
    RIP Carly - a smile to light the world.
    06/07/2011

  • #3
    Scammer, DO NOT BUY FROM ME!
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    776

    Default

    yeh will pull the valve cover off tomorrow

    wish me luck haha

  • #4
    Veteran biggo's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Nick
    State
    QLD
    Location
    Noosa
    Country
    Australia
    Posts
    4,504

    Default

    there are o rings in the cam cover, they do leak, mainly from removing and replacing to many times. Try buying a valve cover gasket kit for a start and see if that stops the oil leak. Plugs dont ground well covered in oil.
    85' JDM TA63 GTTR sedan - Godlike
    89' JDM GZ20 Soarer - 1jz + R154 bus

    Quote Originally Posted by joeschmo_57 View Post
    I tried to sell my virginity yesterday in a pub. Shame it was second hand anyway

  • #5
    Scammer, DO NOT BUY FROM ME!
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    776

    Default

    yeh thats probably a good start, anyone know how much the gasket kits are?

  • #6
    Veteran slydar's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Name
    Dimitri
    State
    QLD
    Location
    Brisbane
    Country
    Australia
    Posts
    3,096

    Default

    acl do them now. wont be too much.
    78's

  • #7
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Name
    jarome
    State
    vic
    Location
    traragon
    Country
    australia
    Posts
    26

    Default

    hey man i would replace the cam cover gasket. they do go around the spark plug holes and if its leaking it will fill up the spark plug hole. also the cylinder its not running pull the plug out leave it in the lead and make sure the plug is earthed on the motor by just sitting it on some metal off the engine and crank it over to see if theres spark if not id get new leads and plugs.

  • #8
    Veteran dr1ft-pig's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Brendan
    State
    QLD
    Location
    NORTHSIDE YO
    Country
    Australia
    Posts
    4,116

    Default

    does it still have the black leads that poke out the top???

    i would really replace them hay, they were leads timmay stole off a car at his work that had like 400k on itthey were running fine when i had it, but that was basically a year ago now
    MY JZX83 (clicky)
    My Beams Powered AE86 SOLD (clicky)

    Quote Originally Posted by destroyer View Post
    Too bad im in the same town as dr1ft-p1g im pretty sure his mx83 is the coolest.

  • #9
    Scammer, DO NOT BUY FROM ME!
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    776

    Default

    yeh k will try replace the leads this week, i have no moneys but!! damn you k-rudd...hurry up!! hahaha

    they are black and they only really poke out about a mm, not much at all. gonna see if i can get new leads plugs and a gaket kit and il see how we go

  • #10
    Veteran Clinton's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Clinton
    State
    NSW
    Location
    Tweed Heads
    Country
    Australia
    Posts
    3,048

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    do you want a tissue for your issue?

    FTP.
    Quote Originally Posted by svenmate View Post
    I love how all the SA boys get on board
    Quote Originally Posted by Konakid View Post
    im driving out there with new hydro setup
    Quote Originally Posted by myke90 View Post
    haha i have the exact same picture from when i got my sportmaxx lol.
    Quote Originally Posted by Richard View Post
    whats with the drift rings? i know they are just a novelty but do they represent or signify anything?

  • Page 1 of 2 1 2 LastLast

    Similar Threads

    1. 4age 20v issues
      By ryebred_06 in forum Technical - Questions
      Replies: 3
      Last Post: 27th November 2012, 09:11 PM
    2. 16V Bigport+20V Quads. Low Manifold pressure issues
      By GeeEss in forum Technical - Questions
      Replies: 3
      Last Post: 19th November 2011, 12:53 PM
    3. 20v throttle linkage issues
      By Sam-Q in forum Technical - Questions
      Replies: 14
      Last Post: 29th November 2009, 07:09 PM
    4. 20v Issues
      By sonsta in forum Technical - Questions
      Replies: 8
      Last Post: 25th December 2008, 12:16 AM
    5. 20v issues
      By Selk in forum Technical - Questions
      Replies: 2
      Last Post: 8th September 2006, 08:51 PM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •