Results 1 to 8 of 8

Thread: 4age injectors HELP PLEASE!!!

  1. #1

    Default 4age injectors HELP PLEASE!!!


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    Hi all
    Im having issues with my motor not starting its got spark and all injectors have poer and it is gettin fuel but the injectors wont pulse even know they have power???? please help

    cheers
    mick

  • #2
    Veteran Golberg's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Lawrence
    State
    NSW
    Location
    Wollongong
    Country
    Australia
    Posts
    1,339

    Default

    Sigh, why is it that people seem to think that everybody knows their exact car and setup.

    Please include:
    Type of engine
    Type of car
    Who wired it (pro, factory or backyard)

    And every single other important detail about your motor which you haven't mentioned.

  • #3
    Veteran Jonny Rochester's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Jonathan
    State
    TAS
    Location
    Hobart
    Country
    Australia
    Posts
    2,654

    Default

    If its a standard 4A-GE car, check the EFI fuse in the engine bay. Then check both the main relay and the EFI relay click when you turn the ignition one. (The injectors get power from a different relay).

    If its a custom car, then at least check the ECU has power.

    Basicaly, you just check the ECU has power and earth. Then follow the wires from the injectors back to the ECU.

    Lots of reasons why, but probably a bad connection somewhere.

  • #4

    Default

    hey, yea sorry i forgot to write i am doing a 4ag conversion into my ke70.
    i have power to ecu.
    spark. power to injectors etc
    but they will not switch,
    as much help appreciated thanks

  • #5
    Veteran Jonny Rochester's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Jonathan
    State
    TAS
    Location
    Hobart
    Country
    Australia
    Posts
    2,654

    Default

    How do you know they don't switch? You need to hook up a light to one plug to see.

  • #6

    Default

    Quote Originally Posted by Jonny Rochester View Post
    How do you know they don't switch? You need to hook up a light to one plug to see.
    Yea but I cant here them tick or anything. im trying to do it all atm.

  • #7
    Veteran Jonny Rochester's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Jonathan
    State
    TAS
    Location
    Hobart
    Country
    Australia
    Posts
    2,654

    Default

    Look at the wires between the dizzy and the igniter/coil and the ECU.

  • #8
    Veteran Nikkojoe's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Tom
    State
    WA
    Location
    Perth
    Country
    Australia
    Posts
    2,260

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    Make sure both sides of injector plugs have 12V on ignition. Make sure ecu gets constant 12V for battery wire and 12v on ignition for +B and +B1 pins.

    If its all good and the engine has not been used in a while, the injectors are probably a little stuck. Best to try cranking it with a little start ya bastard in the intake. Eventually it will come good. Either that or drop the injectors in thinners for a few hours, should loosen them up (remove all seals off the first though).
    1983 AE86 ADM rust spec goodness track car build - end of the road
    1984 AE86 Silver ADM mk2 daily build - SOLD
    1984 AE86 ADM granny car daily now 4AGZE - SOLD
    1983 AE86 ADM Engine Conversion Slut - SOLD
    2002 IS200 6spd - new daily in progress
    1986 AE86 JDM GT-Apex Levin Notchback ready to roll......

  • Similar Threads

    1. Replies: 2
      Last Post: 2nd September 2012, 08:44 PM
    2. 4AGE Injectors
      By cbjaust in forum Technical - Questions
      Replies: 3
      Last Post: 7th May 2010, 01:45 PM
    3. 4age injectors
      By superbmobile in forum Technical - Questions
      Replies: 27
      Last Post: 22nd August 2008, 12:28 PM
    4. 4age injectors
      By yoshimitsu9 in forum Technical - Questions
      Replies: 1
      Last Post: 6th November 2007, 08:37 AM
    5. 4AGE injectors
      By Hachi Roku in forum Technical - Questions
      Replies: 17
      Last Post: 5th May 2006, 10:24 PM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •