Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: 4agze to 4agte

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    8

    Default 4agze to 4agte


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    I own a ae86 4agze and just starting 2 buy inlet mainifold, turbo mainfold and turbo just wondering if any one has tips in the process of change over its a map sensor'd 4agze will i get away without having 2 change the ecu and is there any big wiring changes that need 2 be done thanks
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	4516828360a5241154756l.jpg 
Views:	1008 
Size:	49.0 KB 
ID:	3513   Click image for larger version. 

Name:	4516828360a5241157738l.jpg 
Views:	1021 
Size:	56.7 KB 
ID:	3514  
    Last edited by luke keen; 11th May 2009 at 11:27 PM.

  • #2
    Senior Member Intense's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Aaron
    State
    VIC
    Location
    Melbourne
    Country
    Australia
    Posts
    592

    Default

    I met a guy at a cruise down here who had a 4agze with a t28 hanging off the side and the stock ecu so a standard ecu is definitely do-able

  • #3
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Calvin
    State
    VIC
    Location
    Kilsyth
    Country
    Australia
    Posts
    655

    Default

    after market ecu is desireable but stock will be fun. can't run that much boost on stock ecu though.
    T18 in the build

  • #4
    Senior Member Ae86sam's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Sam
    State
    QLD
    Location
    Manly
    Country
    Australia
    Posts
    134

    Default

    I've done the same thing but i ran an Adaptronic ecu. There cheap enough to run and do 100 times better than a stock ecu..

    **Sorry not to really answer your question. Just my experience**

  • #5
    Senior Member Hen may possibly be a nut's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Name
    Hen
    State
    Victoria
    Location
    Mt Macedon
    Country
    Australia
    Posts
    890

    Default

    OK, I haven't done this myself, but seen the results a few times.

    Just remove SC related stuff, bolt up turbo manifold, turbo and a suitable intake manifold. Sort out intercooler piping. Then the thing should run fine. I've seen it done on stock ECU plenty, and it works. Yes an aftermarket ECU allows tuning for improvements, but the stock one works.

    There'll be some vacuum lines that need to be rerouted/sorted out, but they are simple. Only electrical issues I can think of are TPS (which may just need a different plug, but I seem to remember some bigport to smallport TPS change on the NA manifold), and idle control (you can get by without it, use the temp controlled idle valve on the NA manifold or mount the ZE valve somewhere).

    Hen

  • #6
    Veteran Vance's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Dan/Rio
    State
    NSW
    Location
    Randwick
    Country
    Australia
    Posts
    5,159

    Default

    yes very doable and i suggest everyone with a map 4agze in their car to do so. runs on standard ecu fine. 6psi on a t2 is plenty on a 4ag and i wouldnt run anymore than 8psi unless you have an upgraded driveline.

    be careful however how you shift if youre running a t50. a w5x would be the next step to take before an aftermarket ecu.


    Quote Originally Posted by ae86 View Post
    ive come to the conclusion dan has more STi's than a Subaru Dealership, yeah i went there

  • #7
    Senior Member .ady's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Name
    Andy
    State
    VIC
    Location
    Footscray
    Country
    Australia
    Posts
    693

    Default

    beau's done this .. im pretty sure he has ask him
    Quote Originally Posted by KE slider View Post
    yes i did fail she was 14 what u expect(shakes head)
    Quote Originally Posted by todd View Post
    why are u messaging a 14yo asking if u can 'tap that'?
    Quote Originally Posted by calknowles View Post
    cause hes like chaos in the size department.

  • #8
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Reeece
    State
    NSW
    Location
    Casula
    Country
    Australia
    Posts
    688

    Default

    works great limited to about 12psi tho. http://www.youtube.com/watch?v=llY4e...e=channel_page

  • #9
    Junior Member bounceae86's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    18

    Default

    thers a boost cut at about 13psi i think but can be sorted with an fcd

  • #10
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Reeece
    State
    NSW
    Location
    Casula
    Country
    Australia
    Posts
    688

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    maps have a 14.7psi boost cut .. AFM just blow up with unlimited boost

  • Page 1 of 2 1 2 LastLast

    Similar Threads

    1. Replies: 1
      Last Post: 3rd November 2010, 09:19 AM
    2. 4agze to 4agte help
      By reecegze in forum Technical - Questions
      Replies: 10
      Last Post: 21st January 2008, 06:40 AM
    3. 4AGZE/4AGTE
      By asher in forum Cars or Parts Wanted
      Replies: 2
      Last Post: 9th January 2007, 07:38 PM
    4. 4AGTE with 4AGZE manifold
      By japlish in forum Technical - Questions
      Replies: 1
      Last Post: 12th September 2005, 10:38 PM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •