Results 1 to 5 of 5

Thread: Stereo problem

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Name
    Alex
    State
    QLD
    Location
    St Lucia
    Country
    Australia
    Posts
    899

    Default Stereo problem


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    A few days ago I started up my car and turned on the radio. After about 10 seconds it started flashing saying "PROTECT" and does it every time I turn it on.
    I can't think of anything I could have done to make it do this. Any ideas what the problem could be or how I can stop it?

  • #2
    Senior Member shortround's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Andrew
    State
    Victoria
    Location
    East Melbourne
    Country
    Australia
    Posts
    316

    Default

    Is it the factory head unit?

    Had a flat battery?

  • #3
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Name
    Alex
    State
    QLD
    Location
    St Lucia
    Country
    Australia
    Posts
    899

    Default

    It's an aftermarket stereo that I got with the car. The car has an imobiliser so the stereo is hooked directly to the battery so it doesn't lose its settings every time I turn the car off.
    There haven't been any problems with it in the couple of months I've had it then this seemed to happen out of nowhere.
    EDIT: No flat battery.
    Last edited by flamingheads; 7th August 2011 at 01:29 PM.

  • #4
    Member
    Join Date
    Sep 2012
    Name
    Damian
    State
    Tasmania
    Location
    Hobart
    Country
    Australia
    Posts
    60

    Default

    Obviously this is an old thread but for anybody else who has this problem; "PROTECT" error usually comes up when there is a short to ground in the speaker wiring (usually terminals on back of speakers or wires through door).

  • #5
    Veteran lolwat's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Name
    Michael
    State
    NSW
    Location
    Crimebrook 2749
    Country
    Australia
    Posts
    3,974

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    LOL

  • Similar Threads

    1. stereo problems
      By rolla92 in forum Technical - Questions
      Replies: 2
      Last Post: 11th May 2009, 06:44 PM
    2. Stereo Gear
      By crown3d in forum Car Parts For Sale
      Replies: 7
      Last Post: 25th September 2008, 11:06 PM
    3. Stereo Noise
      By the_first_male_lesbian in forum General Topics (No Technical Questions)
      Replies: 15
      Last Post: 30th October 2006, 07:18 PM
    4. AE86 Stereo
      By the_first_male_lesbian in forum Technical - Questions
      Replies: 26
      Last Post: 29th October 2005, 08:23 PM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •