Results 1 to 5 of 5

Thread: ecu fault codes

  1. #1
    Moderator dove grey 64's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Name
    Geoff
    State
    VIC
    Location
    mt dandenong
    Country
    Australia
    Posts
    2,444

    Default ecu fault codes


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    car: ae86
    engine: late model 7 rib bigport
    ecu: suits above- ae92

    fault codes thrown : 5 and 9

    i've checked the ecu diag manual and there is nothing for "5" and "9" is for the speed sensor which is not hooked up, next week i'll run a wire from the dash cluster to the ecu for the speed sensor but what does the speed sensor actually do? as im driving my CEL with randomly come on and off, other people have said when the speed sonsor is not hooked up the light will come on but not go away untill the car has been turned off.
    does it adjust fuel for coasting speeds?
    also has anybody else had a "5" thrown up before? nothing in the book to tell me what 5 would be for.

  • #2
    Noooob
    Join Date
    Jun 2010
    Name
    Matt
    State
    NSW
    Location
    Campbelltown
    Country
    Australia
    Posts
    5,186

    Default

    I've heard code 5 is the o2 sensor but i've never confirmed it myself.

    The tps adjusts the fuel not so much the speed sensor, other than the annoying light i've never noticed a difference by having it connected or not.. Rumours are the timing advance is retarded without it connected.

  • #3
    Veteran timbo's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Name
    Tim?
    State
    QLD
    Location
    Wild West
    Country
    Australia
    Posts
    2,141

    Default

    Yeah, o2 is code 5, had it not long ago.

  • #4
    Gunner
    Guest

    Default

    Yeah supposedly without speed sensor connected the computer runs an idle.map.or something.

  • #5
    Noooob
    Join Date
    Jun 2010
    Name
    Matt
    State
    NSW
    Location
    Campbelltown
    Country
    Australia
    Posts
    5,186

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    I've never noticed much of a difference with it connected or not. But the light being annoying is enough of a reason to connect it

  • Similar Threads

    1. Simple electrical fault?
      By Jkabs in forum Technical - Questions
      Replies: 3
      Last Post: 9th May 2012, 10:29 PM
    2. Not Holding Tune + Electrical Fault
      By tc-rolla in forum Technical - Questions
      Replies: 5
      Last Post: 28th October 2009, 09:04 PM
    3. fault codes
      By ae_mule in forum Technical - Questions
      Replies: 4
      Last Post: 17th February 2009, 10:10 AM
    4. 4AGE ECU codes
      By RolandGTV85 in forum Technical - Questions
      Replies: 7
      Last Post: 10th September 2008, 10:10 AM
    5. ecu error codes
      By stej in forum Technical - Questions
      Replies: 6
      Last Post: 5th April 2008, 10:56 AM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •