Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 25

Thread: 20v Shooting flames out of intake

  1. #1
    Hair model Jacobxxx's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Name
    Jacob
    State
    NSW
    Location
    Bangalow
    Country
    Australia
    Posts
    6,962

    Default 20v Shooting flames out of intake


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    Car - KE70

    motor / part in question - Blacktop 4AGE 20V

    problem - First car wouldn't start, finally got it started, try to put throttle down to rev a little bit, car basically dies then just before its about to conk out and turn off it pops some major flames out through trumpets and slowly struggles to build revs and eventually gets up higher in rev range.

    occurs/started when (if applicable)- tried to do burnouts

    personal situation (if applicable)- just want to compete in summernats, not being able to rev is making it difficult to win burnout comp.

    Yeah, seems broken as, what would make it do this? Timing?

  • #2
    Elite rthy's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Leo
    State
    VIC
    Location
    Tulla
    Country
    Australia
    Posts
    7,307

    Default

    sounds like badassery, just drive around with no bonnet shooting flames out from the intake

    edit:
    timing or ignition
    30kw club

  • #3
    Moderator dove grey 64's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Name
    Geoff
    State
    VIC
    Location
    mt dandenong
    Country
    Australia
    Posts
    2,444

    Default

    This happened to Nam (Levin 86) once, set his quad socks on fire. Sorry I have no idea. Im guessing timing/injector issues

  • #4
    Noooob
    Join Date
    Jun 2010
    Name
    Matt
    State
    NSW
    Location
    Campbelltown
    Country
    Australia
    Posts
    5,186

    Default

    Standard ecu?
    Ae86 Drivingclub - Toyota AE86 Car Club where AE86 | KE70 | Toyota 86 / GT86 | Subaru BRZ | Scion FRS owners

  • #5
    Hair model Jacobxxx's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Name
    Jacob
    State
    NSW
    Location
    Bangalow
    Country
    Australia
    Posts
    6,962

    Default

    Yep standard ECU

  • #6
    Glenn ke_70's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Clay
    State
    SA
    Location
    Barossa!
    Country
    Australia
    Posts
    5,318

    Default

    timing both ing and cam, mostly cam
    firing order
    extreame over fueling
    quad alignment
    injector seals mabey?

    if all the rest check out start checking all sensors reltive to the above

    this was basically the main useful points when my beams was fucked at the start and shooting flames.

    my bet is on cam timing

    this was basically the main informative

  • #7
    Senior Member pt_y2k's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Name
    Paul
    State
    QLD
    Location
    Brisbane
    Country
    Australia
    Posts
    301

    Default

    What dizzy kit you running? Sounds simply like your firing order is out?

  • #8
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Name
    will
    State
    NSW
    Location
    Byron Bay
    Country
    Australia
    Posts
    223

    Default

    Standard dizzy location.

  • #9
    Moderator dove grey 64's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Name
    Geoff
    State
    VIC
    Location
    mt dandenong
    Country
    Australia
    Posts
    2,444

    Default

    Before you fix it get a video of it, would make a nice .gif.
    Maybe your vvt is fucked hence why it takes ages to rev and cam timing is out allowing this to happen

  • #10
    Senior Member davidgarratt's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Name
    david
    State
    QLD
    Location
    morayfield
    Country
    australia
    Posts
    165

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    Tps maybe? My 16v that runs quads and razorback ecu ran tps only ant the pickup for the tps didnt make contact until 20% throttle, when it would run it ran like shit the same way you described. I adjusted the point where it first makes contact and is sweet as now.:o

  • Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

    Similar Threads

    1. Using a nissan GTIR intake on a 20V
      By Sam-Q in forum Technical - Questions
      Replies: 104
      Last Post: 26th May 2014, 08:43 PM
    2. WTB: 20V adjustable intake gear
      By Grant #2 in forum Cars or Parts Wanted
      Replies: 3
      Last Post: 10th November 2011, 01:02 AM
    3. Kings Cross shooting
      By Bart in forum Offtopic Discussions
      Replies: 27
      Last Post: 25th May 2009, 08:49 PM
    4. Correctable flaw in the 20v intake design?
      By Sam-Q in forum Technical - Questions
      Replies: 14
      Last Post: 12th February 2009, 12:11 AM
    5. Part number: 20v intake gasket
      By skit in forum Technical - Questions
      Replies: 9
      Last Post: 10th October 2007, 08:58 AM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •