Results 1 to 3 of 3

Thread: 4age no start?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Name
    David
    State
    NSW
    Location
    Canberra
    Country
    Australia
    Posts
    11

    Default 4age no start?


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    hi everyone,
    i have a ke7o with bigport 4age.
    i put a new battery in it on sunday and started the car no worries.
    when i went to start it on monday i couldnt get spark, the car would turn over but nothing else.
    with a test light i checked the power to the coil pack, good earth but nothing getting to the positive terminal.
    i then run a solid positive wire striat to the postive on the coil pack which gave me spark, but also started the fuel pump but the car wouldnt fire?
    any help would be greatly appreciated as i hope to have the car on the track in a fortnight. :/
    Thanks

  • #2
    Noooob
    Join Date
    Jun 2010
    Name
    Matt
    State
    NSW
    Location
    Campbelltown
    Country
    Australia
    Posts
    5,186

    Default

    Go through the wiring guide that is posted up on here , and check one wire at a time...

    ECU has power at B , +B terminals
    Injectors have power
    Coil has power
    Fuel Pump Has power
    Earth strap on the inlet manifold is connected and TIGHT

    Check those and you should find it is one of them.
    Ae86 Drivingclub - Toyota AE86 Car Club where AE86 | KE70 | Toyota 86 / GT86 | Subaru BRZ | Scion FRS owners

  • #3
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Name
    David
    State
    NSW
    Location
    Canberra
    Country
    Australia
    Posts
    11

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    ok thanks,
    is this said wiring guide?
    http://www.ae86drivingclub.com.au/fo...1-Wiring-guide

  • Similar Threads

    1. 4age won't start
      By Brokenships in forum Technical - Questions
      Replies: 24
      Last Post: 1st June 2012, 11:10 PM
    2. ke70 4age conversion wont start
      By sld sho in forum Technical - Questions
      Replies: 5
      Last Post: 28th September 2011, 09:24 PM
    3. 4age retards ignition at start up sometimes
      By biggo in forum Technical - Questions
      Replies: 6
      Last Post: 21st October 2010, 02:19 AM
    4. 4AGE 20v Help! - won't start!
      By DAMO46 in forum Technical - Questions
      Replies: 1
      Last Post: 5th March 2010, 06:53 PM
    5. Where to start??? need help with 4age conversion
      By Drift_Dan in forum Technical - Questions
      Replies: 21
      Last Post: 19th January 2010, 08:21 PM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •