Results 1 to 2 of 2

Thread: built 4k help!! wont start :(

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2011
    Name
    dan
    State
    qld
    Location
    goldcoast
    Country
    australia
    Posts
    8

    Default built 4k help!! wont start :(


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    hey all! been a long time since iv had to ask forums for some help.. but its really needed!

    iv recently gone out and gotten another ke70, as my old one is in the process of getting an sr20det upgrade..


    iv done some work to my new 4k,

    head decked to 9.8:1
    tighe 424 camshaft ( 30/70 .450 lift 276 dur )
    heavy duty valve springs
    new gaskets through-out
    new clutch

    i HAVE gotten a weber 28/36 carby for it, but it hasnt arrived yet..

    so heres the story.. i put it all together, put the factory carby back on, just to try start it and have a listen..
    i tried starting it.. to start with it dosnt start, then 5-10sec later it will start, but will only run with my foot flat to the floor and it revs @ around 1200-1500 rpm? as soon as i remove my foot it stalls.

    I'm confident that i have cam timing right, and ignition timing is fairly close..

    could the factory 4k carby be the problem? or is it timing?

    Click image for larger version. 

Name:	my ke.jpg 
Views:	13 
Size:	72.5 KB 
ID:	28172

  • #2
    Veteran lolwat's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Name
    Michael
    State
    NSW
    Location
    Crimebrook 2749
    Country
    Australia
    Posts
    3,974

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    carby issue, wait for your weber

  • Similar Threads

    1. engine wont start
      By evil86 in forum Technical - Questions
      Replies: 16
      Last Post: 4th April 2009, 04:22 PM
    2. Car wont start
      By Ko Ko in forum Technical - Questions
      Replies: 4
      Last Post: 18th April 2008, 08:36 PM
    3. 4k wont start
      By dunga70 in forum Technical - Questions
      Replies: 8
      Last Post: 17th April 2008, 05:01 AM
    4. 16v wont start now.
      By 20sil in forum Technical - Questions
      Replies: 10
      Last Post: 18th February 2007, 03:15 PM
    5. Car wont start
      By 70XIN in forum Technical - Questions
      Replies: 5
      Last Post: 30th January 2007, 11:48 AM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •