Results 1 to 6 of 6

Thread: Ke70 Not starting and not making sense!

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2013
    Name
    Olly
    State
    NSW
    Location
    Camden
    Country
    Australia
    Posts
    11

    Default Ke70 Not starting and not making sense!


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    Basically my keto isn't kicking over, dizzy is in the correct position, points have been set roughly, sparks cleaned, it has fuel, fuels going in the barrel.
    It was starting over the last few weeks (isn't rego'd at the moment) the starter motor is kicking over but after about a minute or two of trying to get it to fire it just clicks once then thats it everytime I turn the key.
    also a lot of times it has started in the past it makes a loud bubbling noise when it's first trying to start like it's misfiring but then once its running it''s all fine ( if that helps at all)
    HELP
    Last edited by ollymuffin; 30th March 2013 at 07:30 PM.

  • #2
    Elite rthy's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Leo
    State
    VIC
    Location
    Tulla
    Country
    Australia
    Posts
    7,311

    Default

    chuck petrol into the carby reservoir?
    30kw club

  • #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2013
    Name
    Olly
    State
    NSW
    Location
    Camden
    Country
    Australia
    Posts
    11

    Default

    Quote Originally Posted by rthy View Post
    chuck petrol into the carby reservoir?
    as in the second barrel of the carby? I've tried carby cleaner in both barrels as well as pulling the choke fully out a few times

  • #4
    Elite rthy's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    Leo
    State
    VIC
    Location
    Tulla
    Country
    Australia
    Posts
    7,311

    Default


    see that brass funnel in side the carb? get some petrol into it (not sure if the 4kc has the same thing)
    worked for me when i had problems starting a 4ac that was sitting around for 2 years
    30kw club

  • #5
    Senior Member sleeper_13's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Name
    KE70
    State
    SA
    Location
    south
    Country
    Australia
    Posts
    188

    Default

    sure it isnt flooding? did you pull the carby put in the last couple weeks?

  • #6
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2013
    Name
    Olly
    State
    NSW
    Location
    Camden
    Country
    Australia
    Posts
    11

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    it's started now, i pulled every lead off the dizzy even to the coil and just cleaned them all with some rough then fine grid sandpaper even though the cap is pretty much new and has only been use for 2km of driving she started better than ever now first time everytime so I'm not complaining

  • Similar Threads

    1. f*ck you altenator! Get a sense of humor!!!!
      By Brendan in forum Technical - Questions
      Replies: 12
      Last Post: 11th April 2009, 09:12 PM
    2. Ke70 '84 (drift Pig In The Making)
      By Jamie in forum Cars for Sale (Toyota Only)
      Replies: 7
      Last Post: 16th July 2008, 06:43 PM
    3. Ke70 not starting :S
      By boris in forum Technical - Questions
      Replies: 10
      Last Post: 8th March 2008, 10:46 PM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •