Results 1 to 8 of 8

Thread: Oil pressure gauge not working

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2013
    Name
    Daniel
    State
    Qld
    Location
    Forest lake
    Country
    Australia
    Posts
    27

    Default Oil pressure gauge not working


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    Hey guys, I've got a ae82 bigport in my ae86. Just wondering why my oil pressure gauge isn't reading. When I start the car the gauge flicks all the way up, then it slowly declines and sit back to where it started. The guage doesn't move at all either when you drive it, only upon start ups. It's wired into a jdm ae86 cluster, but I'm sure something else has to be faulty cos it flicks all the way up when started.
    Help me out please !

  • #2
    Veteran Skylar's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Name
    Ken
    State
    WA
    Location
    Perth
    Country
    Australia
    Posts
    1,370

    Default

    Get a 4ac oil pressure sender.

    Generally you want match the dash to the sensors it reads from. AE82 and AE86 don't have the same style oil pressure display. One has a light, the other has a gauge. You can swap light type but gauge types have to have matching sender and dash. In saying that a 7m oil pressure sender and a 4a one are probably the same.

  • #3
    Noooob
    Join Date
    Jun 2010
    Name
    Matt
    State
    NSW
    Location
    Campbelltown
    Country
    Australia
    Posts
    5,225

    Default

    You can buy tridon ones new off ebay Here
    Ae86 Drivingclub - Toyota AE86 Car Club where AE86 | KE70 | Toyota 86 / GT86 | Subaru BRZ | Scion FRS owners

  • #4
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2013
    Name
    Daniel
    State
    Qld
    Location
    Forest lake
    Country
    Australia
    Posts
    27

    Default

    I wonder is its just the sensor playing up, cos the gauge does move upon start up

  • #5
    Noooob
    Join Date
    Jun 2010
    Name
    Matt
    State
    NSW
    Location
    Campbelltown
    Country
    Australia
    Posts
    5,225

    Default

    It's the sensor ae82 has the on/off switch where as the ae86 the actual gauge. The sensor in the link above is much larger than the one you have on your car.

    This comes up all the time, especially when people use an engine out of an ae82
    Ae86 Drivingclub - Toyota AE86 Car Club where AE86 | KE70 | Toyota 86 / GT86 | Subaru BRZ | Scion FRS owners

  • #6
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2013
    Name
    Daniel
    State
    Qld
    Location
    Forest lake
    Country
    Australia
    Posts
    27

    Default

    How would it read if I get that sensor ? Would it move up upon more pressure or would it still be an on/off

  • #7
    Noooob
    Join Date
    Jun 2010
    Name
    Matt
    State
    NSW
    Location
    Campbelltown
    Country
    Australia
    Posts
    5,225

    Default

    It'd read perfectly up/ down
    Ae86 Drivingclub - Toyota AE86 Car Club where AE86 | KE70 | Toyota 86 / GT86 | Subaru BRZ | Scion FRS owners

  • #8
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2013
    Name
    Daniel
    State
    Qld
    Location
    Forest lake
    Country
    Australia
    Posts
    27

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    Thanks man !

  • Similar Threads

    1. Replies: 4
      Last Post: 16th May 2011, 01:13 AM
    2. saber oil pressure gauge...
      By joof in forum Cars or Parts Wanted
      Replies: 0
      Last Post: 8th August 2010, 07:28 PM
    3. oil gauge not working
      By sun_moon in forum Technical - Questions
      Replies: 2
      Last Post: 3rd June 2009, 05:42 PM
    4. aftermarket oil pressure gauge stuck
      By kaibeecee in forum Technical - Questions
      Replies: 0
      Last Post: 11th September 2008, 12:01 PM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •