Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: How to wire up JDM ecu with ADM loom?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Name
    jye
    State
    nsw
    Location
    wyong
    Country
    australia
    Posts
    28

    Default How to wire up JDM ecu with ADM loom?


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    CAR - KE70
    MOTOR -Bigport 16v map type
    USE -on the road
    PROBLEM/QUESTION -ecu pinouts seem different to the loom pinouts
    OCCURS/STARTED WHEN -

    Hi everyone i recently purchased a stock jdm map ecu and also brought what i thought was a jdm loom but now im thinking its adm.
    The loom has grey plugs and fit into the computer but i have no power to the coil or injectors. now i have read abit and i do you know you have to give injectors 12v switched but my problem is that none of the pinouts match the loom so i dont even know where to start ie yellow wire for injectors is not where it should be.
    Question is
    is their anyone famillar enough with 4ages on the central coast of NSW willing to help me wire up the car i am willing to pay prefered choice if anyones out there.
    or if not would anyone have a clear ADM diagram and ecu pinouts that i could try to change it around to work with jap ecu
    any help would be appreciated as i am really stuck with this one

    i will take photos of plugs and loom tomorrow

  • #2
    Veteran maxhag's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Name
    JoJo
    State
    ACT
    Location
    Tuggeranong
    Country
    Australia
    Posts
    2,789

    Default

    This thread is very useful for any wiring info....

    http://www.ae86drivingclub.com.au/fo...1-Wiring-guide

    Chuck up some photos/ part numbers.....

  • #3
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Name
    jye
    State
    nsw
    Location
    wyong
    Country
    australia
    Posts
    28

    Default

    none of my pinouts match up and there seems to be alot of wires just spliced into each other or going over to other random plugs.
    example my 14 pin connector has only 4 wires on it and all of them go together and then down into the relay.


    there are 2 wires on my 10 pin that go to this relay to also


    my relay has a extended wire on it im thinking it is 12v switched but im worried about putting power to it as i dont even know if thew wires are going into the right ecu pinouts. note in the first photo the red wire is NOT spliced with red just poor placement of wires



    could anyone tell me if the wires for 14pin are right and if they are in the right place for jdm ecu
    im pretty stuck and dont know where to start so sorry if this doesnt make much sense but if anything specific is needed just ask me to photo it.
    woo sa take a breath and relax lol

  • #4
    Noooob
    Join Date
    Jun 2010
    Name
    Matt
    State
    NSW
    Location
    Campbelltown
    Country
    Australia
    Posts
    5,225

    Default

    You have everything you need... Look at the ecu pinout and the plug from the back and it'll add up.

    B+
    B
    FC

    They are the pins you have connected.
    Ae86 Drivingclub - Toyota AE86 Car Club where AE86 | KE70 | Toyota 86 / GT86 | Subaru BRZ | Scion FRS owners

  • #5
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Name
    jye
    State
    nsw
    Location
    wyong
    Country
    australia
    Posts
    28

    Default

    i havnt cut or twisted anything yet all this is previous owner of the loom. sorry my electrical skils are pretty basic but what does that relay power? and are you saying i should put 12v switched to that relay? anyways guys i am off to work but will check this out more tomorrow so you will hear from me then
    thanks for your help so far

  • #6
    Noooob
    Join Date
    Jun 2010
    Name
    Matt
    State
    NSW
    Location
    Campbelltown
    Country
    Australia
    Posts
    5,225

    Default

    To be honest if you don't know what that relay is for, perhaps you should pay someone to sort it out for you.
    Ae86 Drivingclub - Toyota AE86 Car Club where AE86 | KE70 | Toyota 86 / GT86 | Subaru BRZ | Scion FRS owners

  • #7
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Name
    jye
    State
    nsw
    Location
    wyong
    Country
    australia
    Posts
    28

    Default

    i know it powers the fuel pump while cranking just dont know the terms youve used.
    my main concern is none of the pins on the connector match where they should be on the ecu i was reading up on the guide that has been posted and it says that in the 10 pin connector there should be a yellow wire for injectors well my 10 pin connector doesnt have that wire :refer first pic.
    so makes me wonder what else doesnt match up
    is their any way to find out what loom i have?

  • #8
    Veteran Skylar's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Name
    Ken
    State
    WA
    Location
    Perth
    Country
    Australia
    Posts
    1,370

    Default

    Doesn't need it. It's just a confirmation signal to say yep, injectors have power, all systems are GO!

    I have no idea what loom you have, I've never seen an AE86 or AE82 loom with grey plugs. AE92 use a different plug with a different grey so not that either. Could it be a late model 7 rib bigport?
    Carina/Corona/MR2? 22RE loom adapted to work on 4a? Other toyotas of same age use same plugs and similar enough colours.

  • #9
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Name
    jye
    State
    nsw
    Location
    wyong
    Country
    australia
    Posts
    28

    Default

    i dont know if im better of trying to make this work or get a proper jdm loom

  • #10
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Name
    jye
    State
    nsw
    Location
    wyong
    Country
    australia
    Posts
    28

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    the loom itself looks to be ok its just at the plug end there has been alot of chopping and changing
    so wondering how hard it would be to chop it off and wire up again with correct pinouts?

  • Page 1 of 2 1 2 LastLast

    Similar Threads

    1. wtb 4age jap or adm ecu and loom
      By pen15 in forum Cars or Parts Wanted
      Replies: 0
      Last Post: 14th January 2011, 11:15 PM
    2. Syd jdm 4age/loom/ecu/adm t50
      By corknose in forum Car Parts For Sale
      Replies: 12
      Last Post: 2nd August 2010, 05:14 PM
    3. JDM loom -> ADM ECU
      By Sparkle86 in forum Technical - Questions
      Replies: 7
      Last Post: 27th September 2007, 11:37 PM
    4. Swaping ADM Wiring Loom with JDM Loom
      By joshcris in forum Technical - Questions
      Replies: 2
      Last Post: 20th September 2007, 03:18 PM
    5. ADM ECU on a JDM loom
      By Brenton in forum Technical - Questions
      Replies: 3
      Last Post: 15th May 2007, 05:41 PM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •