Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 12 of 12

Thread: Need help with 4A-GE running issue, please

  1. #11
    Member
    Join Date
    Feb 2018
    Name
    EDWARD
    State
    FL
    Location
    SUNRISE
    Country
    United States
    Posts
    66

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    I should have that block off plate by this weekend. So soon I'll be able to answer the question about if that air leak can cause non revving problems also..................

  • #12
    Member
    Join Date
    Feb 2018
    Name
    EDWARD
    State
    FL
    Location
    SUNRISE
    Country
    United States
    Posts
    66

    Default


    TO REMOVE ADS, PLEASE
    REGISTER OR SIGN IN
    So, I installed the idle block off plate. Started up the car and it STILL surged in idle. I retarded the TPS and the idle smoothed out, but the car kept surging and sputtering when I gave it the gas pedal.
    I found that if I disconnected the TPI altogether, the idle issue as well as the revving issue went away and the car runs sweet. Then I noticed that the return spring in the TPI doesn't work...At all.
    So I've ordered a new TPI and we'll see if it's all good then.
    In the meanwhile, I am reluctant to run the engine much without a position indicator.

  • Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

    Similar Threads

    1. 4age wont start, was running, possible wiring issue
      By skizzamods in forum Technical - Questions
      Replies: 4
      Last Post: 25th July 2014, 08:52 PM
    2. charging issue with my drift car running 15.5volts
      By slider4life in forum Technical - Questions
      Replies: 10
      Last Post: 30th August 2012, 10:25 PM
    3. 7age running cold - changed thermostat and now its running hot
      By boh086 in forum Technical - Questions
      Replies: 8
      Last Post: 18th January 2011, 08:33 PM
    4. 4K-C idle and running issue.
      By AE86 Spoontah in forum Technical - Questions
      Replies: 16
      Last Post: 14th June 2010, 09:05 PM
    5. 4AC issue
      By lawrencelalot in forum Technical - Questions
      Replies: 6
      Last Post: 20th May 2010, 03:26 PM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •